فهرست مطالب

تاریخ اسلام و ایران - سال بیست و ششم شماره 30 (تابستان 1395)

نشریه تاریخ اسلام و ایران
سال بیست و ششم شماره 30 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فریدون الهیاری، زهرا اعلامی زواره* صفحات 5-36
    همه انواع نظام های سیاسی نیاز به مشروعیت دارند؛ تا از یک سو ثابت نمایند که سلطه و حاکمیت ایشان بر حق و درست است و از سوی دیگر با آگاه نمودن زیر دستان از حقانیت خود، موجبات اطاعت سیاسی آنان را فراهم آورند. در طول تاریخ ایران حکومت ها از ابزارهای مختلفی برای اعتبار بخشی به حاکمیت خود استفاده می نمودند. یکی از این ابزارها بهره گیری از دین و مذهب بود که همواره رکنی بسیار مهم در زندگی مردم ایران به شمار می رفت و حکومت ها با توجه نمودن به مسائل مذهبی، روند تثبیت و گسترش قدرت خود را آسان تر و هموارتر می نمودند. این مقاله بر آن است تا پس از بیان مقدمه ای از بحث، مشروعیت حاکمیت تیموریان912-771ق. را بر مبنای رویکردهای مذهبی و اسلام خواهانه ایشان در قالب عناوینی همچون؛ استفاده از عناوین مذهبی در لشکر کشی ها، توجه به سادات و شیعیان، اظهار ارادت به شیوخ و صوفیان و... به روش توصیفی و تحلیلی و بر اساس اطلاعات کتابخانه ای بررسی نماید.
    کلیدواژگان: مشروعیت، تیموریان، مذهب، تصوف، یاسا
  • زهرا پیشگاهی فرد، یاشار ذکی، افشین کرمی *، رسول افضلی صفحات 35-68
    کوچ نشینان در طول سه هزار سال گذشته همواره نقش فعالی در امور سیاسی و پاسداری از مرزهای ایران به عهده داشته اند. جامعه عشایری ایران در طی همجواری خود با جوامع روستایی و شهری دارای انواع تعاملات مسالمت آمیز و گاه خشونت آمیز بوده است. سران ایل های جامعه عشایری در برانداختن و تشکیل حکومت-های پیشامدرن در ایران نقش موثری داشته اند، تا آنجا که برخی محققان جامعه عشایری و نظام ایلی را یکی از موانع شکل گیری جامعه و دولت مدرن در ایران دانسته اند. تا قبل از تشکیل ارتش منظم، اصولا ساخت ارتش های ایران به طور عمده به وسیله عشایر تامین می شد. عشایر بدان سبب که گروه دائما مسلح بودند، علیرغم قبول تبعیت از مرکز و شاه، عامل مهم تجزیه قدرت سیاسی مرکز به شمار می آمدند. در این پژوهش ما با استفاده از رویکردی تحلیلی- توصیفی و با استناد و استفاده از منابع تاریخی دوره مورد مطالعه درصدد هستیم به این پرسش پاسخ مناسب دهیم که شیوه زندگی کوچ نشینی و نومادیسم چگونه و به چه شکلی ساختار نظامی ایران را تحت الشعاع خود قرار داده است؟ ساختار ایلی ارتش ایران تا چه حد مانعی در برابر گذار به ارتش مدرن بوده است؟ فرض ابتدایی ما بر این است که از دوره صفویه تا اوایل پهلوی ساختار نظامی ایران به شدت متاثر از عناصر ایلی بوده و دولت های دوره مورد مطالعه به دلیل ساختار ایلی جامعه آن دوران چاره ای جز استفاده از این عناصر در ساختار نظامی خود نداشته-اند.
    کلیدواژگان: ارتش، کوچ نشینی، ایران، حکومت، کوچندگان
  • سهیلا ترابی فارسانی* صفحات 69-92
    در راستای تحولات اجتماعی و فرهنگی عصر قاجار، نشریات به عنوان ابزاری مدرن در دست منورالفکرهای منتقد در جهت تداوم روند نوگرایی در جامعه نقش قابل توجهی ایفا کردند. نشریات زنان نیز با ظهور جنبش مشروطه بستر لازم را برای حضور یافتند. این نشریات، محلی برای عمومی کردن خواستهای زنان و خروج آن از حوزه خصوصی به حوزه عمومی شدند و کوشیدند عملکردی خاص و زنانه بیابند. این پژوهش با روش تحلیل محتوا بدنبال آن است که با تکیه بر هفت نشریه زنان شامل دانش ( 1328 ه) ، شکوفه (1331 ه) ، زبان زنان ( 1336ه)، نامه بانوان (1338ه)، عالم نسوان (1338ه) ، جهان زنان ( 1339ه)، نسوان وطن خواه ( 1341) ، که در فاصله جنبش مشروطه تا سلطنت پهلوی منتشر شدند، شیوه مواجهه و تاکتیک های نشریات زنان برای رخنه در ساختار سنت و دگرگون ساختن مفهوم زن ایده آل در ساختار سنت و عبور به مفهوم و ارزشهای جدید زن مدرن را از خلال نوشته های این نشریات واکاوی کند و بدنبال این پرسش اصلی است که نشریات زنان روند گذار از زن ایده آل سنتی به زن ایده آل مدرن را به چه شیوه و روش هایی طرح می کنند و چه مسائلی اولویت های آنها را در بر می گیرد.
    کلیدواژگان: زنان، نشریه های زنان، سنت، نوگرایی
  • امین رضا توحیدی*، مصطفی پیرمرادیان، سید اصغر محمود آبادی، اصغر منتظرالقائم صفحات 93-112
    سیاست ،تجارت و زیارت در حجاز ، واژه هایی هستند که روابط بین آن ها بروز پدیده هایی را موجب شد ، که تبیین این روابط موضوع اصلی مقاله حاضر است . این پژوهش با تشریح وضعیت بازار های عرب مقارن ظهور اسلام و اهداف و چگونگی تشکیل آن ها ، کیفیت تاثیر گذاری مفاهیم سه گانه مورد نظر پژوهش در تحولات قرن اول هجری در سرزمین حجاز را مورد بررسی قرار می دهد. مسئله اصلی این است که آیا می توان بین سیاست، تجارت و زیارت در حجاز رابطه ای کشف کرد که تاثیر قابل توجهی در حوادث قرن اول هجری داشته باشد؟ و در صورت اثبات ، علل اصلی چگونگی قابل تبیین هستند؟ این پژوهش نشان داد که علیرغم برخی مخالفتهای اولیه مسلمین با بهره برداری های خاص اقتصادی و سیاسی از پدیده حج و زیارت، سرانجام اسلام به نوعی بر این کارکردها صحه گذارد و عاقبت شکل دیگر زیارت اماکن مقدس یعنی زیارت قبور اولیاء الهی بنا بر دلایلی که ذکر شده است خود به موضوع کشمکش تبدیل گردد . علاوه بر آن خلفا خصوصا در دوره بنی امیه همچون عصر جاهلیت از حج به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف سیاسی خود سود بردند.
    کلیدواژگان: زیارت، سیاست، حجاز، خلفا، تجارت
  • ناصر جدیدی، مریم حسن پور هفشجانی* صفحات 113-140
    پس از آن که حکومت هخامنشی به دستان داریوش سپرده شد، مدعیان حکومت در گوشه و کنار مرزهای هخامنشی سربه شورش نهاده و داریوش را با مشکلات عدیده ای روبرو ساختند. دو سال اول حکومت داریوش به برقراری نظم و امنیت و دفع آشوب در سراسر مرزها گذشت. پس از پیروزی های 521-522 ق.م. داریوش تصمیم گرفت شرح جلوس خود برتخت سلطنت و فتوحات خود را ثبت کند. او به این منظور صخره بیستون را بر گزید. دشت کرمانشاه در پای این صخره در فاصله کمی از جاده بزرگی قرار دارد که از طریق فلاتی٬ بابل را به اکباتان متصل می کند. در پژوهش حاضر دلایل انتخاب این مکان برای نگارش کتیبه بیستون مورد بررسی قرار گرفته و مسائل مختلفی از جمله موقعیت جغرافیایی منطقه، وجود شاهراه ارتباطی اکباتان–بابل، اهمیت مذهبی کوه بیستون، خط و زبان بکار رفته در کتیبه و وقایع تاریخی 521-522ق.م. کنکاش شده و براساس داده های بدست آمده این نتیجه بدست آمد که موقعیت ارتباطی، جغرافیایی، مذهبی و علاوه بر آن شرایط تاریخی و سیاسی که داریوش در آن قرار داشت او را به انتخاب این مکان برای نگارش کتیبه بیستون واداشت. این تحقیق از نظر هدف جز تحقیقات نظری می باشد و به لحاظ ماهیت و روش کار در ردیف تحقیقات تاریخی قرار می گیرد که به شیوه توصیفی-تحلیلی به نگارش در آمده است.
    کلیدواژگان: بیستون، بغستان، داریوش، شاهراه میان رودان، هخامنشیان
  • ابوطالب سلطانیان* صفحات 141-166
    چگونگی کنش پادشاهان صفوی با طبقه کشاورز و روستایی، یا به عبارت دیگر میزان رعیت مداری این حاکمان، از موضوعاتی است که ابعاد آن چندان شناخته شده نیست. چنین کنشی در این مقاله از دو منظر مورد مطالعه قرار می گیرد : یکی از منظر وضع دادرسی و رفع ستم از رعایا و دیگر از دیدگاه توجه به وضعیت زیستی آنان (و به طور مشخص تر کم و کیف بخشش ها، کاهش و تخفیف های مالیاتی و بیگاری ها). بر این اساس، این پرسش بنیادی در اینجا مطرح است که کنش وکارکرد پادشاهان صفوی در این موارد با طبقه کشاورزان چگونه بود و چه تاثیری بر زندگی آنان داشته است؟ در این رابطه باید گفت که در دوره صفویان، در مجموع مالیات ها و بیگاری ها بر دوش رعایا سنگینی می کردند. لذا کاهش و بخشش های مالیاتی و نیز دادرسی هایی که در هر دوره ای توسط پادشاهان صفوی کما بیش صورت می گرفت، می توانست تا اندازه ای از این فشارها بکاهد. برای بررسی موضوعات یادشده، نخست چگونگی کنش شهریاران صفوی با طبقه کشاورز، در سه دوره متفاوت (متقدم، میانی و پایانی) مورد مطالعه قرار می گیرد تا تصویر روشنتری از آن بدست دهد. سپس در پایان نیز با ارزیابی این داده های تاریخی، یک تحلیل کلی از نتایج و تاثیرات چنین کنشی بر وضع این طبقه ارائه خواهد شد.
    کلیدواژگان: کشاورزران و روستائیان، پادشاهان صفوی، بخشش های مالیاتی، دادرسی، تحمیلات
  • اسماعیل سنگاری، علیرضا کرباسی صفحات 167-218
    هرچند ایران باستان جایگاه امپراتوری های بزرگی بود که باعث بخش عظیمی از تحولات جهان در آن زمان شد،به علت برجای نماندن اثر سترگ تاریخی از آن دوران، برخی مورخان به این نتیجه رسیده اند که ایرانیان باستان فاقد هرگونه آگاهی و آثار تاریخی هستند. در این مقاله سعی شده است برپایه شواهد، مدارک و اسناد تاریخی شامل کتیبه ها، روایت های مورخان یونانی- رومی، و همچنین آثار بر جای مانده نوشتاری از ایرانیان باستان و بررسی آن ها با دستگاه دینی و فلسفی ایشان، نشان داده شود که در ایران باستان نوعی از تاریخ نگاری وجود داشته است که منابع تاریخی ملل دیگر صحت آن را تایید می کنند.این تاریخ نگاری دارای ویژگی های خاصی بود که در قالب جهان بینی و تاریخ نگری دینی، معنا و مفهوم پیدا می کرد و رویداد های تاریخی و نقش انسان در تاریخ به دستاویز این نگرش تفسیر و تعبیر می شد. این تاریخ نگاری که در چهارچوب الهیات زردشتی تعریف می شد، با آنچه مورخان یونان باستان از تاریخ و تاریخ نگاری درک می کردند، یکسان نبود. این شیوه تاریخ نگری، روایتی از انسان و جایگاهش در جهان و زمان ارائه می داد که با تعاریف جدید از ماهیت و جایگاه انسان، به مثابه موجودی مطلقا تاریخی، در تضاد است؛ از این رو نوع تاریخ نگاری آن نیز با شاخصه های تاریخ نویسی جدید و یک اثر تاریخی که عنوان «علمی» بر خود دارد، متفاوت است.
    کلیدواژگان: تاریخ، تاریخ نگاری، تاریخ نگری، فراتاریخ، رویدادهای تاریخی
  • محمد تقی مشکوریان*، علی اکبر جعفری، اصغر فروغی ابری صفحات 219-252
    مورخین جهت مرتب سازی وقایع از نظام های گاهشماری رایج بهره می گرفتند تا به وقایع خود بعد زمانی بخشیده و به اصطلاح انها را تاریخگذاری کنند. الگوهای تاریخگذاری وقایع و انگیزه های پشت پرده انها مسئله تحقیق حاضر است. زمینه این تحقیق تاریخنگاری سلسله ای عصر صفوی است، که در آن می توان سامانه های مرتب سازی وقایع را به دو دسته اصلی موضوعی و سالنگاری تقسیم کرد. نگاه ما به دنبال تحولاتی است که در این دوره تاریخی در شیوه های تاریخگذاری رخ داده است و تاریخ های موضوعی از منظر موضوع این تحقیق تغییری رانشان نمی دهند. پس تنها سالنگاری، که خود به سه شاخه فرعی (عصری، چرخه ای، جلوسی) تقسیم می شود محل توجه خواهد بود. در تحلیل روش های سالنگاری خواهیم دید که می توان رابطه معناداری میان روش های تاریخگذاری سالنامه ای و مقام و موقعیت شاه در منظومه فکری جامعه صفوی یافت، یا مورد تایید قرار داد. همانطور که احتمالا حجم تاریخ های تولید شده در این عصر نیز تا حدی تابع همین عامل است: یعنی با مطلق شدن قدرت شاه، از تعداد و شاید نیاز به تاریخنگاری کاسته می شود و در عوض بر آثاری داستانی که به ستایش شاه می پردازند افزوده می شود. به این منظور ابتدا اصولی که مورخین صفوی برای مرتب سازی وقایع برگزیده اند بررسی می شود. سپس به معرفی روش های اصلی تاریخگذاری سالنگارانه در این دوره و توزیع تاریخی آنها پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: صفویه، تاریخنگاری، نظامهای تاریخگذاری
  • جمشید نوروزی*، صفورا برومند صفحات 253-272
    فتوحات تیمور در شبه قاره هند که از سال 800 ق. آغاز شد، مقدمه ی دوره ای جدید در مناسبات تاریخی ایران و هند بود. به دنبال لشکرکشی تیمور، بخش هایی از شبه قاره هند از جمله مولتان و پنجاب به بهانه ی غزا و جنگ با کفار و گسترش اسلام، به قلمروی او افزوده شد. به موازات این پیروزی ها، برخی امرا و حکام ایالات هند برای اظهار انقیاد به تیمور، پیشقدم شدند و برخی نیز اداره ی متصرفات او در این سرزمین را بر عهده گرفتند. اگرچه مرگ تیمور و رقابت و نزاع شدید مدعیان سلطنت از نفوذ تیموریان در شبه قاره هند کاست، اما به دلایلی چون بروز مناقشات داخلی حکمرانان شبه قاره و سیاست شاهرخ تیموری در بسط مناسبات سیاسی و اقتصادی، بار دیگر زمینه تجدید مناسبات تیموریان با برخی حکام این سرزمین فراهم شد. در این پژوهش، به روش تحقیق تاریخی و شیوه توصیفی- تحلیلی متکی بر مستندات منابع دست اول و تحقیقات معتبر، زمینه ها، فرآیند، بازخورد و نتایج دیپلماسی شاهرخ در شبه قاره هند بررسی شده است. نتایج حاصل از این پژوهش، از مقاصد سیاسی و اقتصادی شاهرخ تیموری در اقدام برای برقراری مناسبات با شبه قاره هند و نیز اهداف سیاسی بعضی حکومت های شبه قاره برای ارتباط با شاهرخ حکایت می کند.
    کلیدواژگان: شاهرخ، تیموریان، شبه قاره هند، مناسبات اقتصادی، سیاسی
|
  • Fridoon Allahyari, Zahra Alami Zavareh* Pages 5-36
    All political systems need to have legitimacy, on the other hand to prove that they have the right to dominion and sovereignty and Field, on the other hand informing subordinates of their legitimacy, They provide grounds for political obedienc. Throughout history, governments were used various tools to validate the rule, One of these tools was enjoying Religion, Always been a very important element in the lives of people of Iran and Governments with regard to religious matters, the consolidation and expansion of its powers were easier and smoother. This article is an introduction to the debate, sovereignty Timurid(771-912) based on selfish religion and Islam in titles such as, The use of religious titles campaigner attention to Sadat Shia, and Sufi sheikhs expressed devotion, Descriptive and analytical method based on a library of information to review. and sufi sheikh expressed devotion descriptive and analitical method based on a attention to review.
    Keywords: Legitimacy, Timurid, Religion, Mysticism, Yasa
  • Zahra Pishgahifard, Yashar Zaki, Afshin Karami *, Rasoul Afzali Pages 35-68
    The Nomads has active role in political affairs and safeguarding the country’s borders over the past three thousand years. Tribal communities during to its proximity to rural and urban societies have been variety of peaceful and violent interactions. The leader of Nomadic society has an important role in the overthrow and formation of premodern governments. As far as some researchers considered it as one of the obstacles to the formation of the modern state and society in Iran. Prior to the formation of regular army, principally Iran’s militaries construction was supplied mainly by Nomads. Since the Nomad was constantly armed groups, despite adherence acceptance from king and center were counted as important factor of breakdown of the political power. In this study, we used the descriptive-analytical approach and based on the use of historical resources intended to answer to this question that Nomadic lifestyle and Nomadism how and in what form is affected Iran’s military structure? How much of the Iran’s nomadic structure of army an obstacle to the transition to a modern army? Our basic assumption is that from the Safavid period until the early of Pahlavi, Iran’s military structure was heavily influenced by tribal element and states of our study due to Nomadic structure of society have no choice except use of these elements in their army structure.
    Keywords: army, Nomadism, Iran, Government, Nomads
  • Soheyla Torabifarsani* Pages 69-92
    In the course of social and cultural change in Qajar era newspapers,as a modern device in the hands of criticising intellectuals, played a vital role in giving pace to modernizing eforts. With the advent of the Constitutional movement women,s newspapers,too,were able to appear on the scene.These women newspapers managed to become an arena for publicizing women,s demands, and brought about a totally femenine character to their efforts.This study using discourse analysis methodology persues to deconstruct the ways and tactics through which these newspapers tried to infiltrate the structure of the traditional realm and, and make passage to the concept and values of modern woman,through the pages of seven women,s newspapers by the title of:Danesh,Shokoofeh,Zaban Zanan,Nameh Banovan,Alam Nesvan,Jahan Zanan,and Nesvan Vatankhah.The main question to tackle is what strategies were adopted by these women,s newspapers to bring about a shift from traditional ideal type of a woman to its modern equvalent,and what issues were their priorities.
    Keywords: Women, Womens newspapers, Traditional Realm, Modernization
  • Amirreza Tohidi*, Mostafa Pirmoradiyan Pages 93-112
    Politics, trade and pilgrimage in the Hijaz, words that relations between the phenomena that led to the central theme of this article is to explain this relationship. This study describes the simultaneous rise of Islam and the Arab market objectives and how they are formed, affecting the quality of the research in the development of the first century AD concepts Tuesday urban wetland in the Hijaz examined. The main question is whether it can be between politics, trade and pilgrimage to the Hijaz relationship discovered that a significant influence on the events of the first century AD have? And, if proven, are the main reasons explained how?has become the subject of conflict. In addition, the Umayyad caliphs, particularly in the age of ignorance of the pilgrimage as a tool to further political goals have benefited.Before the advent of Islam's holy places of pilgrimage subject Hejaz so prominent business and political leaders of the region was mixed pagan. Hence the mission of Prophet Muhammad (PBUH) about the impact of new regulations on the origin of many of the negative reactions and opposition element pilgrimage to Islam's noble area Keywords: pilgrimage, politics, Hijaz, the caliphs, trade
    Keywords: pilgrimage, politics, Hijaz, the caliphs, trade
  • Naser Jadidi, Maryam Hassanpour Hafshejani * Pages 113-140
    After that Achaemenid was entrusted to the hands of Darius the government claims around the borders of Achaemenid wreckriots and encountered him with serious problems All the first year of Darius government dealt with restore order and disposal across the border after riots after winning by 527-522B.C.Darius decided to register his accession to the throne and his apparent conquests register . He choose Behiston rock for located at the down of this rock which through a 1000 m height shelf babel is connected to Ecbatana the reasons for choosing this place for writing Behistun Inscription were studied in present pepper .
    And different issues such as geographical situation of this site.
    The communication high way significance of Mount Behistun , language and script used in the inscriptions and historical events 552-522 GM were studied. And from gained data we concluded that communicative ,geographical and religious situations further that he located on ,forced him to choose that place for writing the Behistun Inscription .this survey is a theoretical investigation and methods of historical research aligned to the writing style that was wrotted in the method of cross- section .
    Keywords: Behistun, Bagastana, Darius, Mesopotamia high way, Acaemenid
  • Abotaleb Soltaniyan * Pages 141-166
    The quality of Safavids kings’ action towards the farmers and peasants class is one of the subjects that is not perfectly known in the Safavids history. Such action, in this article will be study in tow standpoints: one from viewpoint of judgment, and other from aspect of attention to the status of their economy (specially of the donation of taxes and reduction the gratis services).
    Therefore, the main question is posed that what was the behavior of the Safavids rulers about the judgment and the donation of taxes of the peasants, as the most important social class in Safavids society?
    In this direction, must be said that the taxes were generally heavy for farmers and peasants class in the Safavids era. So, the judgment and the donation of taxes by the Safavids kings, in each period, could be reducing these heavy pressures.
    In the end, this article is tryinng to give an analise general about the result of this action.
    Keywords: Farmers, peasants, Safavids kings, Donation of taxes, Judgment, Exactions
  • Esmaeil Sangari, Alireza Karbasi Pages 167-218
    Although the great empires in ancient Iran, caused great changes in the world, however the lack of a tremendous historical works in this period, made some historians conclude that ancient Iranians have no knowledge and monuments. In this article, it is tried to show that there has been a type of historiography in ancient Iran on the base of evidences and documents. Its accuracy is confirmed by historical resources of other nations.
    This historiography had special characteristics which was defined in the form of ideology and religious history regarding. Historical events and human's role in history were interpreted via this insight. This historiography which was defined in framework of Zoroastrian theology was not the same with what ancient Greek historians interpreted. The Iranian style of historiography offered a narrative from human and its place in the world which is in contrary with new definitions from human's nature and place as an absolute historical creature. Therefore, this historiography is different with characteristics of modern historiography and also differs from a historical work which is called "scientific".
    Keywords: History, historiography, History regarding, Over history, Historical events
  • Mohammad Taqi Mashkouriyan* Pages 219-252
    In order to arrange the events, historians have used common chronological ordering systems to give them temporal dimension and date them. Dating patterns of the events and the motivations behind them are the focus of the present study. The present study is aimed at dating The Safavid Dynasty in which the ordering systems of the events are divided into two main categories of thematic and chronologic. The researchers look for the changes that have occurred within the dating methods of this period. From this perspective, the thematic dates do not present any changes. Therefore, the chronologic dating which is itself divided into three sub-categories (periodic, cyclic and sitting) will be the focus of the present work. By analyzing the dating methods, it will be shown (or can be affirmed) that there is a significant relation between the chronological dating methods and the status of the king within the mental system of the Safavid society. As the amount of the created histories in this period is to some extent dependent upon this fact; meaning that the in line with the king’s absolute power, the number of and even the need for dating is decreased and instead, works containing the praise of kingdom is increased. For this purpose, firstly the principles which the Safavid historians have chosen for ordering the events are considered. Then, the main chronological dating methods and their historic distribution in this period are introduced.
    Keywords: Safavids, historiography, dating systems
  • Jamshid Noroozi *, Safura Borumand Pages 253-272
    Timur’s victories in Indian Subcontinet which emerged from 800 AH./ 1398 AD., had been an introduction for new era in historical relationship of Iran and India. After the Timur’s campaigns, parts of Indian Subcontinet such as Multan and Punjab had been added to his territory with an excuse for ghazwa, war with infidels and expansion of Islam. Alongside with these victories, some officers and governments of Indian provinces submitted to Timur and some of them undertook the administration of his territories in India. Although Timur’s death and the severe struggle of pretenders had decreased the influence of Timurids in India, some issues such as internal disputes of Indian governments and Shahrukh’s policy for expanding political and economic relationships, paved the way for renewal of Timurids’ realtion with some of Indian governments. This research will study the backgrounds, process, feedback and results of Shahrukh’s diplomacy in Indian Subcontinent with a historical and descriptive- analytical approach based on primary and reliable sources. The result of this research speaks of Shahrukh’s political and economic aims for making a relationship with Indian Subcontinent and reveals the political aims of some governments of that region in this issue.
    Keywords: Shahrukh, Timurids, Indian Subcontinent, Economic, Political Relationship